NOVINKY

[5]

Mí rodiče jsou rozvedení. Jak je pozvat na svatbu?

Každý si přeje mít na své svatbě své rodiče - svatební den je přeci o tom, že se spojí dvě rodiny. Ale co když má jeden ze snoubenců rodiče, kteří jsou rozvedení, nebo žijí odděleně? Už slyšíte ty odpovědi typu „Jestli půjde on, tak já rozhodně nejdu!“? 

Jak se tedy zachovat? Pozvat jen jednoho z nich nebo oba? Pozvat i jejich rodiny nebo pouze je samotné? Je to opravdové dilema, které mnohým nevěstám způsobuje noční můry. Přinášíme Vám pár rad, jak se s chladnou hlavou pokusit tuto situaci vyřešit, a nepřijít o zdravý rozum.

Svěřte se svým rodičům

Vysvětlete jim, že rozumíte jejich pocitům a respektujete je. Jediné co po nich na oplátku chcete, aby oni respektovali Vaše rozhodnutí a tento jeden den se zachovali rozumně, a v klidu a míru ho strávili s Vámi. Nespěchejte na jejich odpověď, dejte jim čas, aby se vyrovnali se svými negativními emocemi a nad svým rozhodnutím přemýšleli.

Svěřte se jim se svými pocity a požádejte je o pomoc při hledání řešení, jak tuto situaci zvládnout tak, aby se všichni cítili pohodlně a Váš svatební den proběhl hladce a bez zbytečných hádek.

doprovod k oltáři kamarády nebo rodiči

Kdo Vás povede k oltáři?

Není vůbec jednoduché říci, jak to udělat správně. Rozhodnutí by mělo být především na Vás dvou s partnerem, aby jste se Vy cítili příjemně.

Pokud si se svým biologickým otcem příliš nerozumíte, ale naopak jste si padli do noty se svým nevlastním otcem, bývá rozhodnutí o to těžší. Jako rozumná alternativa se jeví možnost, že nevěstu nevede k oltáři ani vlastní ani nevlastní otec, nýbrž sourozenec, blízký kamarád či svědek. Oblíbenou variantou se v posledních letech stává, že nevěstu vedou k oltáři oba rodiče, avšak pokud spolu nevycházejí dobře, je možná lepší neriskovat.

Vždy je dobré si s rodiči na toto téma promluvit. Je možné, že by se jich Vaše rozhodnutí mohlo dotknout. Předejdete tak nepříjemným pohledům a pocitům viny, které by na Vás v obřadní síni mohly dolehnout. V první řadě jde o to, abyste se Vy jako nevěsta cítila šťastná a spokojená, a prožila svůj velký den naplno.

Pamatujte si, že nejste zodpovědní za štěstí vašich rodičů

Zkuste si o tom promluvit se svým partnerem, kamarádkou, nebo sourozencem. Nezapomínejte, že i když se budete snažit sebevíc, nikdy nebudou spokojení všichni ve stejnou chvíli. Proto je důležité v první řadě myslet na to, co bude nejvíce vyhovovat Vám a vašemu nastávajícímu, protože je to Váš velký den.

usazení hostů klasicky, nebo neformálně

Jak usadit rodiče u svatební tabule?

Pokud k sobě Vaši rodiče necítí zášť, zkuste jim navrhnout možnost, že by seděli v čele tabule vedle sebe. Jejich rodiny pak můžete usadit co nejblíže svatebnímu čelu, společně s vašimi prarodiči.

Složitější je pak usadit rodiče, kteří spolu nevychází. Nechat je jíst bok po boku je jako rozběhnout se po minovém poli. Pokud se s nimi nedomluvíte jinak, může pro Vás být řešením netradiční postavení svatební tabule. Pokud již předem víte, že se Vás tato situace týká, je dobré si vybrat místo hostiny tak, aby bylo možné volné rozestavení stolů (po 6-8 lidech). Vy, jako novomanželé, máte stůl jen sami pro sebe. U nás se sice takovéto uspořádání používá málo, ale ve světě je zcela běžné. Věřte, že i rodiče se budou cítit pohodlněji ve společnosti svých současných partnerů.


Jsou-li Vaši rodiče rozumní dospělí lidé, měli by pochopit, že ani pro Vás není tato situace jednoduchá, a snad se pokusí vyjít Vašim požadavkům a přáním vstříc. Vy se jim naopak snažte naslouchat a občas slevit ze svých představ o ideální svatbě.

Pokud si nejste jistí některou z organizačních záležitostí, nebo byste potřebovali pomoci s realizací svatby, neváhejte kontaktovat naší svatební agenturu, s těmito situacemi máme zkušenosti, a velice rádi Vám se vším pomůžeme.
Mí rodiče jsou rozvedení. Jak je pozvat na svatbu?  Mí rodiče jsou rozvedení. Jak je pozvat na svatbu? Reviewed by Kouzelná Svatba on 4.1.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Děkujeme za Váš komentář. Pokud Vám můžeme nějak pomoci nebo poradit, neváhejte nás kontaktovat!