NOVINKY

[5]

Velká nebo malá svatba? Jak se rozhodnout?

Chcete velkou svatbu? Vždy jste si představovala, jak kráčíte plným kostelem či obrovskou katedrálou, zrak na Vás upírá celé vaše široké příbuzenstvo, sousedé, spolužáci ze školy, přátelé a kamarádi? Vy, v bílých šatech s dlouhou vlečkou, doprovázena několika družičkami rozhazujícími plátky růží a roztomilým nosičem prstýnků?

Nebo je pro Vás tato představa noční můrou, a nejraději byste se s partnerem vzali tajně, avšak máte obavy, co na to řeknou vaši rodiče a prarodiče, kteří se na tento okamžik těší celý Váš život?

svatba v kostele nebo v lese

Ať už to cítíte tak nebo tak, muže svých snů si přece berete jen jednou za život, takže toto rozhodnutí by mělo být především na Vás dvou. Dokud je svatba pouhou hudbou budoucnosti, je jednoduché snít o obřadu na tropickém ostrově či na hřebenech hor. Ale jakmile nabude reálných obrysů, je nejtěžší ujasnit si, co vlastně chcete a jak by měl Váš velký den opravdu vypadat.

Prvním a nejdůležitějším krokem je rozhodnout se, jak velká Vaše svatba bude. Než začnete sepisovat předběžný seznam hostů se všemi sestřenicemi z pátého kolene a celým fotbalovým týmem, je třeba si zodpovědět následující čtyři otázky:

Jak velkou svatbu si můžete dovolit?

Budete si veškeré svatební výdaje platit ze svého, nebo přispějí také Vaši rodiče či prarodiče? Budeme upřímní - v dnešní době není svatba nejlevnější záležitostí, a přesto existuje mnoho způsobů, jak uspořádat levnější, leč krásnou veselku. Je totiž velký rozdíl mezi tím pozvat celé příbuzenstvo včetně všech svých známých, nebo strávit svatební den v úzkém kruhu těch nejbližších. Právě proto je důležité si na začátku stanovit maximální částku, kterou jste ochotni do svatby investovat. Tím předejdete také případnému zklamání.

Jak velké jsou vaše rodiny? Kolik členů rodiny pozvat?

Pokud mají Vaši rodiče více sourozenců, může nastat situace, kdy si nebudete z finančních důvodů moci dovolit pozvat je všechny. A co rodinné vztahy? Nezřídka se stává, že se v rodině řeší nějaký spor či osobní nevraživost, a poté je pro snoubence velkým oříškem rozhodnout se, koho ke svatební tabuli přizvat.

Chcete zvát také přátele a kolegy?

Často snoubenci zvažují, zda pozvat také kamarády a spolupracovníky. Ve většině případů se jedná o vrstevníky, se kterými si rozumíte a dokáží rozproudit zábavu. Ovšem pokud pozvete půlku firmy a celé fotbalové mužstvo, měli byste počítat s tím, že se všemi se rozhodně nepobavíte. Někdy je méně více. Svatební den velice rychle uteče a všichni hosté ho chtějí strávit právě s Vámi. A tak se může stát, že se někteří rodinní příslušníci mohou cítit zanedbaně či odstrčeně.

svatba uvnitř nebo venku

Kolik lidí se pohodlně vejde do kostela či obřadní místnosti, a posléze ke svatební tabuli?

Mnoho párů si ze všeho nejdříve zarezervuje místo, a poté začínají zjišťovat, jakou mají vybrané prostory kapacitu, a dle ní upravují svůj seznam hostů. Často jsou snoubenci nuceni změnit vybranou lokalitu, což s sebou nese mnoho komplikací a s nimi samozřejmě stres. Pokud tedy máte konkrétní představu o místě konání Vaší svatby, ujistěte se, kolik hostů můžete opravdu pohodlně usadit.

Už máte jasno?

Věřte, že jakmile si s partnerem zodpovíte tyto otázky, bude se Vám plánovat o mnoho snadněji. Nejdůležitější je nenechat se zlomit příbuznými a kamarády, a opravdu si stát za svým společným rozhodnutím. Je to právě Váš velký den, který by měl odpovídat vašemu vkusu a ideálům. Pokud slevíte již v prvním kroku, s velkou pravděpodobností bude vaše svatba na míle vzdálená tomu, co jste si vysnili...
Velká nebo malá svatba? Jak se rozhodnout? Velká nebo malá svatba? Jak se rozhodnout? Reviewed by Kouzelná Svatba on 2.1.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Děkujeme za Váš komentář. Pokud Vám můžeme nějak pomoci nebo poradit, neváhejte nás kontaktovat!