NOVINKY

[5]

Jak zapojit rodiče do plánování svatby

Milujete své rodiče, ale chcete si svou svatbu naplánovat sami, přesně podle sebe? Máte tušení, že se budou vměšovat do příprav a shazovat Vaše rozhodnutí? Nebojte se svěřit jim pár úkolů. Přinášíme Vám několik nápadů, jak zapojit rodiče do plánování, a přitom mít pořád vše  ve svých rukách.

Výběr svatebních šatů

Domluvte se se svou matkou a budoucí tchyní, a oběhněte pár svatebních salónů. Klidně přizvěte i svou dobrou kamarádku nebo sestru, která Vám bude oporou. Nebojte se, bude legrace. Uvidíte, jak maminky pookřejí a omládnou. A ta chvíle, kdy Vás uvidí v těch úžasných šatech... nechte je, aby si pořídily pár fotografií, kterými se mohou pochlubit. Zaručeně v nich vzbudíte pocit, že jsou pro Vás důležité, a přestože opouštíte jejich hnízdo, stále budou součástí Vašeho života. 

Vemte svou matku na zkoušku svatebních šatů

Vezměte rodiče na ochutnávku svatebního menu

Naplánujte si společně návštěvu restaurace či místa, kde se bude konat svatební hostina. Nabízí-li restaurace speciální pokrmy na svatební menu, než jaké si u nich běžně můžete objednat, zkuste se domluvit, aby pro Vás připravili ukázkové menu. Ve většině restaurací je ochutnávka již běžnou praxí. Nemáte-li ještě jasno v tom, co se bude podávat, můžou Vám pomoci s výběrem.
Strávíte spolu příjemný večer a rodiče ujistíte, že je pro Vás jejich názor důležitý. Možná přijdete na pár věcí, které by Vás samotné ani nenapadly. Navíc, pokud se Vaši rodiče a rodiče snoubence ještě nesetkali, máte skvělou příležitost jak je spolu seznámit.

Vytvořte si účet na Pinterestu

Pokud ještě neznáte sociální síť Pinterest, právě teď je ta správná doba na to, založit si vlastní účet. Zde můžete sbírat inspiraci, vytvářet alba s tím, co se Vám líbí a sdílet je s ostatními. Pozvěte maminku, tchyni, sestru, kamarádky, aby se k Vám přidaly a sdílely s Vámi zajímavé věci, které objeví. Všichni se tak příjemně naladíte na tu správnou vlnu, a Vaši příbuzní či přátelé budou mít možnost poznat Váš vkus.

Nechte ji najít staré fotografie rodiny

Požádejte rodiče o jejich svatební fotografie

Sice je to trochu sentimentální, ale věřte, že rodiče budou tento nápad milovat. Požádejte je, aby vybrali pár vašich dětských fotografií, a připojili také svou svatební fotku, kterou můžete zveřejnit na své svatbě. Zkuste je použít třeba do svatebních novin, na plakáty, při tvorbě svatebního videa, jež chcete na svatbě promítat, nebo jimi jen tak vyzdobte místo hostiny.

Svěřte jim komunikaci s příbuznými

Jakmile rozešlete pozvánky na svatbu, čeká Vás další náročný úkol, a to zjistit, kdo všechno se svatební hostiny zúčastní. Poproste Vaše rodiče i rodiče partnera, aby Vám s tímto úkolem pomohli a svou část rodiny si vzali na starost. Stejně si se všemi babičkami a tetičkami rozumí mnohem lépe než Vy, a ještě budou mít možnost se pochlubit.
Pokud rozesíláte více pozvánek poštou, můžete rodiče poprosit také o to, aby Vám pomohli sehnat a napsat adresy na svatební oznámení. Určitě tak ušetříte spoustu času.

Zkonzultujte s nimi zasedací pořádek

Zasedací pořádek bývá noční můrou, zvláště jsou-li v rodině rozepře mezi některými příbuznými. Sedněte si proto se svými rodiči a pokuste se společně navrhnout, jak byste mohli hosty usadit. Posbíráte přitom cenné informace, které Vám při tvorbě finální verze přijdou vhod.

Dejte jim drobné úkoly a povinnosti

Svatební tradice

Požádejte svou matku a budoucí tchyni, aby Vám pomohly vybrat něco nového, starého, modrého a půjčeného, co by dle tradice měla nevěsta mít ve svatební den na sobě.

Ubytování a doprava pro svatební hosty

Pokud již nyní víte, že bude potřeba zajistit ubytování nebo rozvoz hostů, pověřte rodiče komunikací se svatebními hosty. Vám odpadne spousta starostí a telefonátů a budete tak mít čas soustředit se na ostatní důležité věci.

Jestliže rodičům svěříte alespoň pár dílčích úkolů, dáte jim najevo svou důvěru. Oni naopak budou rádi, že se mohou podílet na něčem tak důležitém, jako je Váš svatební den.
Jak zapojit rodiče do plánování svatby Jak zapojit rodiče do plánování svatby Reviewed by Kouzelná Svatba on 6.1.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Děkujeme za Váš komentář. Pokud Vám můžeme nějak pomoci nebo poradit, neváhejte nás kontaktovat!