NOVINKY

[5]

13 rad jak vybrat to pravé místo pro svatbu

Datum, svatební dekorace, svatební hostina – všechny tyto věci závisí na tom, kde se vaše svatba bude odehrávat. Jak tedy najít správné místo pro jedinečný okamžik, kdy si řeknete své ano? To „pravé“, kde se Vy i Vaši hosté budete cítit příjemně? Přinášíme Vám 13 rad, jak postupovat při hledání, tak aby jste našli „TO“ místo, které má správnou atmosféru.

1. Nikdy nenavštěvujte více než tři místa za den

Vaše mysl bude již při třetí návštěvě zahlcena informacemi, dojmy a pocity. Vaše smysly budou otupělé a může se stát, že únava zkreslí Váš úsudek. A to by byla přece škoda.

Místo pro svatbu a obřad vybírejte pečlivě

2. Rezervujte si včas termín v kostele

Mnoho míst má rezervaci i několik měsíců, často i rok dopředu. Přestože kněží bývají ochotní oddat i několik párů v jeden den, ne vždy Vám musí čas vyhovovat. Dříve než si tedy zarezervujete místo pro svatební hostinu, zjistěte si nejdříve volné termíny.

3. Eliminujte místa, která nenabízí dostatečnou kapacitu

Jednoduše zavrhněte místa, přestože jsou „vysněná“, jež nenabízí dostatek místa pro Vaše svatební hosty. Je nesmysl čekat, že někdo na poslední chvíli odřekne a ostatní se tam nějak vměstnají. Dbejte také na pohodlí vašich hostů.

4. Udělejte si list „pro a proti“

Pokud plánujete svatbu pod širým nebem, musíte vzít v úvahu fakt, že může být nepěkné počasí. Nebo pokud budete mít na své svatbě také starší lidi, či malé děti, bude pro ně problematické vyšlápnout kopec na ten „pravý“ palouk v lese. Seznamem pro a proti tak eliminujete možnost, že budete muset své plány na poslední chvíli měnit.

Klasická svatba, nebo raději něco originálního?

5. Spočítejte si cestu

Pokud všichni vaší hosté budou muset přijet z daleka, zvažte uspořádání svatby někde blíže. Bude pro ně velice náročné 4 hodiny cestovat a pak s Vámi slavit do brzkých ranních hodin. Riskujete tak, že hosté budou unaveni a mrzutí.

6. Zeptejte se na akci den před Vámi

Většina restaurací pořádá několik svateb za jeden víkend. Pokud tedy plánujete připravovat se již na místě, nebo chcete své hosty ubytovat dříve, ujistěte se, že pro Vás budou moci připravit pokoje včas. Mnoho hotelů totiž nabízí možnost ubytovat se až po poledni.
  

7. Ochutnejte jídlo, které nabízí resturace

Zjistěte si, zda se jídlo připravuje přímo na daném místě, nebo ho zajišťuje cateringová společnost. V obou případech se informujte o kvalitách, nejlépe se domluvte na degustačním menu. Také se hned při první návštěvě zeptejte na možnost vlastního dodání jídla a s tím spojené poplatky. To stejné se týká také nápojů.

Na neobvyklých místech si možná budete muset zajistit catering. 8. Zjistěte, zda má resturace časové omezení

Zjistěte, zda má restaurace nějaké omezení co se délky oslavy týče. Mnoho podniků si dnes účtuje poplatek za obsluhu po půlnoci. Máte-li v plánu uspořádat hostinu i zábavu venku, ujistěte se, že nebude vadit hluk, abyste neměli nepříjemnosti s policií.

9. Dobře si vše předem spočítejte

Předtím než podepíšete smlouvu a složíte zálohu, ujistěte se, že zde nejsou další dodatečné poplatky a svatbu na tomto místě si můžete dovolit. Přestože je to to „PRAVÉ“ místo, bylo by nepříjemné zjistit den po svatbě, že se náklady vyšplhaly vysoko přes Váš limit. 

10. Podívejte se, jaký inventář Vám mohou nabídnout

Mnoho míst již dnes nabízí základní inventář, včetně přípravy tabule zdarma. Zeptejte se tedy, co konkrétně nabízejí, aby jste byli případně obeznámení s dalšími náklady na výzdobu.

Svatba venku je dokonalá - než začne pršet.

11. Počítejte s poplatky za obřadní místo

Chystáte-li se uspořádat obřad na stejném místě jako hostinu, zeptejte se, co si účtují za využití obřadních prostor. Venkovní prostory bývají často v ceně, ovšem co se týče místností či altánů, ty bývají zpoplatněny. Nezapomínejte taky na poplatek za obřad mimo matriku.

12. Zjistěte dostupnost elektrické energie

Snad žádná svatba se neobejde bez hudby. Chcete-li uspořádat svatbu někde na palouku u lesa, ujistěte se, že budete mít možnost přivést zde elektřinu, kam si kapela či DJ budou moci zapojit aparaturu. Nezapomínejte také na osvětlení. 

13. Nezapomeňte na sociální zařízení

Stejně jako na elektrickou energii, je nutné v případě venkovní hostiny myslet na sociální zázemí. Není-li k dispozici blízká restaurace, zajistěte pro své hosty adekvátní náhradu.


13 rad jak vybrat to pravé místo pro svatbu 13 rad jak vybrat to pravé místo pro svatbu Reviewed by Kouzelná Svatba on 17.2.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Děkujeme za Váš komentář. Pokud Vám můžeme nějak pomoci nebo poradit, neváhejte nás kontaktovat!